Mediator Worden

Published Apr 29, 22
8 min read

Opleiding Mediation

Hun scheidingspraktijk is uitgegroeid tot een landelijk werkende organisatie. Erik en Marjon hebben hun eigen methodieken en werkwijze ontwikkeld. Wij geloven in ons concept en hebben alle expertise onder één dak, waarin je als professional kan krijgen wat je in huis wil en dient te hebben om je vak goed en deskundig te kunnen uitoefenen."Want scheidingsbegeleiding is een vak."Als fundering leiden wij onze professionals op tot mediator waarna ze zich verder kunnen specialiseren in familiemediation om vervolgens de vakopleiding allround scheidingsspecialist te kunnen volgen.

“Dat merkte ik eigenlijk pas toen ik voorzitter werd van de personeelsvereniging. Ineens was ik weer met mensen in gesprek over onderwerpen die ertoe doen en ik merkte hoe fijn ik dat vond. In 2012 heb ik de basisopleiding psychologie gevolgd om meer te leren over het brein van de mens.

Dat was voor haar de trigger om te kiezen voor die opleiding. “Voor ons is het niet meer dan normaal, maar je hoort zo vaak verdrietige verhalen over vechtscheidingen en afspraken die niet goed vastliggen. Daar wil ik mensen bij helpen.” In oktober 2013 begon Stijnen als alleenstaande moeder haar eigen praktijk.

Scholingsbudget Uwv 2022

Femke Notenboom - Familie mediator - Notenboom Mediation   LinkedInScheidingsspecialisatie AMV-Opleidingen


Het loopt nu heel erg goed, maar de eerste twee jaar heeft dat best wat voeten in de aarde gehad. Ik had nog een baan naast mijn bedrijf, zodat ik een vast inkomen had. Na drie jaar kon ik daarmee stoppen en fulltime in het bedrijf gaan werken.” Naast dat het bedrijf nu goed loopt, heeft deze keuze er ook voor gezorgd dat ze iedere dag met plezier aan het werk gaat.

Nieuw Register Voor ScheidingsspecialistenPetra Keller - Scheidingsbemiddelaar Zorgzaam Scheiden - Zorgzaam Scheiden LinkedIn


Waar ik me bij mijn vorige baan soms naar kantoor moest slepen, sta ik nu iedere dag vrolijk in de praktijk. Met mensen praten is echt mijn hobby en wat is er fijner dan je van je hobby je werk te maken?” Die omscholing is dan ook iets wat ze iedereen zou aanraden, al was het in haar geval ook noodzaak.

Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte. Dit is een artikel van . scheiding kinderen.

Escalatieladder Van Glasl

We gaan het hebben over keuzes maken, tegenslag, succes, ondernemen én groeiambitie. Want...Ambitie Maakt Verschil.

Wanneer je besluit om uit elkaar te gaan dan komt er veel op je af. Wat moet je regelen? Waar liggen de prioriteiten? Hoe ziet de toekomst er uit? Wie kan je benaderen voor hulp en advies? Een scheiding kost energie en gaat gepaard met emoties. Niemand wil dat de scheiding jaren van je leven opslokt.

Inner Family zet zich in voor deskundig en betrokken scheidingsbegeleiding op maat. Birgit Brevé staat als scheidingsspecialist en gecertificeerd register mediator voor jullie klaar om de scheiding in goede banen te leiden, zodat je met trots terugkijkt op het verleden, grip hebt op het nu én met vertrouwen de toekomst in stapt! .

Familie Mediation

Wij zijn Hiske Zuijderwijk en Ancis Verweij, beide geregistreerd ADR (familie) mediator en scheidingsspecialist. Allebei hebben we ruime ervaring in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders. Vanuit hier is onze drijfveer ontstaan om het verschil te kunnen maken voor kinderen in een scheidingssituatie. Regelmatig hebben we kinderen en jongeren gesproken die ‘last’ ondervonden van de scheiding van hun ouders.

Regelmatig hebben we kinderen en jongeren gesproken die ‘last’ ondervonden van de scheiding van hun ouders. Het is ons opgevallen dat kinderen de neiging hebben om de schuldvraag bij zichzelf neer te leggen. ‘Wat had ik als kind anders kunnen doen om de scheiding van mijn ouders te voorkomen’. Ook gaven ze aan het gevoel te hebben dat zij moesten kiezen tussen één van beide ouders, zonder dat een ouder dit expliciet uitsprak.

De kinderen die wij spraken hadden zelf ook wensen en ideeën over de nieuwe situatie maar werden hier niet bij betrokken. Ouders willen vaak hun kinderen niet belasten, maar de kinderen zijn wel onderdeel van de situatie. De kinderen scheiden immers mee.

Opleiding Mediation

Met enige regelmaat wordt me de vraag gesteld ‘wat is nu het verschil tussen een mediator en een scheidingsspecialist’? En geloof me, dat je het verschil niet weet is helemaal niet raar. Zelfs bij mijn eigen moeder heeft het even geduurd voordat de kwartjes vielen. Laat ik beginnen met je de vraag te stellen of je verstandskiezen hebt? Bij een hoop mensen moeten die verstandkiezen er op een gegeven moment een keer uit.

Het klinkt misschien niet heel sexy, maar een scheidingsspecialist is te vergelijken met de kaakchirurg (al kan ik wel de belofte doen dat er minder fysieke pijn zal zijn!). Een kaakchirurg volgt eerst een universitaire opleiding Geneeskunde en Tandheelkunde. Daarna moet je worden toegelaten tot de opleiding mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie.

Je begint met een basis en familie mediation opleiding. Heb je die in de pocket? Dan kan je door met de vakopleiding tot scheidingsspecialist*. Een scheidingsspecialist is dus altijd een mediator, maar een mediator hoeft geen scheidingsspecialist te zijn. Kan je het nog volgen? Waar een kaakchirurg speciale technieken heeft om je zenuwen niet te raken of implantaten in je kaak te zetten, zo heeft een scheidingsspecialist ook zijn eigen specialiteiten.

Skj Register

Ze vallen namelijk onder een ander reglement dan mediators. Dit betekent dat ze je kunnen wijzen op risico’s, mogelijke gevolgen van bepaalde keuzes én actief met je mee kunnen denken over een manier om deze te omzeilen. En nu kan je denken allemaal leuk en aardig maar heb ik dat ook nodig? Ik denk het wel.

Mediators mogen ‘eenvoudige vermogensopstellingen’ maken zoals ze dat noemen. Ik vraag me af of iemand weet wat hier precies onder valt (wanneer is iets eenvoudig?), maar dat is iets voor een andere blog. Wat dit in de praktijk vaak betekent is dat je een standaard berekening krijgt volgens de trema norm (het model dat de rechtbank hanteert).

Je kan de opluchting misschien wel inbeelden toen ik hoorde dat scheidingsspecialisten andere berekeningen maken. Maatwerkberekeningen. Je gaat samen met het stel dat je begeleidt bekijken wat ze graag willen, en of jij dat met maatwerk geregeld krijgt. Dit betekent echt meedenken hoe je er voor kan zorgen dat beide partijen er financieel zo gunstig mogelijk uitkomen.

Tafelopstellingen

De kinderen staan centraal in het gehele traject. En je wilt niet dat ze bij de ene ouder iedere avond een blikje soep krijgen terwijl er bij de andere ouder 4x per week biefstuk op het menu staat. Bij wijze van spreken uiteraard;) Waar een tandarts je soms zal moeten doorsturen omdat iets buiten zijn expertise ligt, heb je bij een scheidingsspecialist één persoon waar je terecht kan met al je vragen.

De vraag is alleen nog… als jij lastige verstandskiezen hebt, wordt je dan liever geholpen door de tandarts of de kaakchirurg? * Het vak scheidingsspecialist is nog geen beschermt beroep. Dit betekent dat eigenlijk iedereen zich zo kan noemen. De scheidingsspecialisten waar ik het over heb zijn AMV Divorce Specialist en staan ook zo geregistreerd in het ADR register.

Aan mensen die behoefte hebben aan nazorg na scheiding, kan de scheidingsspecialist zijn diensten aanbieden. Aan allround deskundige en betrokken scheidingsspecialisten is vanuit cliënten en maatschappij een grote behoefte. Investeren in de vakopleiding tot scheidingsspecialist is dan ook een trefzekere investering in een uitdagend beroep met toekomst. Na succesvolle afronding van de vakopleiding scheidingsspecialist ben je ADR® Scheidingsspecialist en beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om zelfstandig scheidingen te begeleiden.

Charlotte Meindersma

Niveau Expert Verdere informatie volgt . mediation scheiding.

Maak nu een afspraak voor een gratis gesprek.

Als wij de inschatting maken dat jij bij ons en onze doelgroep past dan nemen wij binnen 7 dagen na ontvangst van jouw sollicitatie telefonisch contact met je op. Zijn we na dit gesprek van beide kanten nog steeds enthousiast? Dan maken we graag een face tot face afspraak. Heb je vragen? Mail dan gerust even via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.

Pe Online

Zo kunnen wij onze focus houden op onze cliënten.* De opleiding tot ADR Scheidingsspecialist zal worden verzorgd door AMV-opleidingen, meer informatie via 085-8884888. Wij zijn mediators én scheidingsspecialisten met een christelijke levensovertuiging. Wij weten als geen ander dat de gebrokenheid van deze wereld de christelijke gezinnen niet voorbijgaat. Hoe graag we ook zouden willen dat álle gehuwde christenen in een gezond en gelukkig huwelijk zitten, laat de dagelijkse praktijk ons iets anders zien.

Oprecht betrokken, persoonlijk en authentiek; dat is hoe wij ons werk doen. Zonder mening en zonder oordeel. Naast de emotionele ondersteuning van het hele gezin bieden wij ook financieel, fiscaal en juridisch maatwerk. Vanuit de overtuiging dat elke situatie anders is en elk gezin hulp op maat verdient. Doordat wij werken vanuit onze christelijke levensovertuiging maken wij voor onze christelijke cliënten het absolute verschil.

Scheidingsspecialist Register Opleiding   AMV-OpleidingenScheidingsspecialisatie AMV-Opleidingen


Noodgedwongen zouden we bijna willen zeggen zijn we gestart met het trainen en opleiden van onze mensen. Vol enthousiasme stromen de mediators uit de schoolbanken, maar ook scheidingsspecialist zijn vraagt om meer expertise dan je op de mediatoropleiding leert. Het vak van scheidingsmediator kan wat ons betreft niet enkel en alleen uitgeoefend worden met een mediatoropleiding en certificaat.

Crkbo Register

Mediator en tevens scheidingsspecialist zijn is een vak apart. Ook werken we graag samen aan je skills als ondernemer. Ons speerpunt is Kwaliteit en om die reden organiseren we 8 Themadagen. Als je deze leergang gevolgd hebt dan wordt deze met een toets afgesloten en ontvang je het certificaat Kwaliteits Keurmerk Scheidings, Specialist (KKS).

More from Webwinkel, Online, Bedrijven

Navigation

Home

Latest Posts

Platkopschroevendraaier

Published Nov 11, 22
11 min read

Platkop Schroevendraaier

Published Oct 22, 22
11 min read

Adidas Rugzakken Sale

Published Oct 07, 22
11 min read